torstai 5. marraskuuta 2009

Talvi tuli, ehditkö varautua ?


Ensi lumi yllätti eteläisen Suomen heti aamusta 6-7 aikaan, jolloin ensimmäiset töihin lähtijät starttasivat kotioveltaan. Paljon taivastellaan, miten ensilumi voi yllättää ? Ainakin meidän perheen ensi lumi yllättää aina. Missä ovat pipot, talvikengät, käsineet talvitakit, lumiharja, ja lapio millä puhdistaa auto lumikuorestaan. Onko talvirenkaat ehditty vaihtaa, onko pihalta kaikki käyttöesineet kerätty suojaan, vai löytyykö nurmikkoletkut ym puutarhatyökalut vasta keväällä lumen alta ? Jäätyikö ruohonlekkuri kiinni märkään pihaan ?



Kyllä ! Tämän aamuinen lumi ja talvi yllätti: Mainitsinkin jo talvivaatteet ja jalkineet. Juho on mennyt tähän saakka kouluun 800m matkan ilman takkia, vain huppari päällään, kangaskengät jalassa. Polkupyörät, 4 kpl on pihassa taivasalla, edelleen lumisateessa. Kun auton päältä piti harjata lumet pois, löysin apuun vain lattiaharjan ja punaiset puutarhakäsineet. Täällä Siuntiossa ei vielä satanut lunta klo 7 aamulla, joten Lasse lähti mopolla juna-asemalle. Iltapäivällä klo 15.30 oli lunta maassa jo 10 cm:n verran, joten ihme, että pyörä pysyi liukkaalla pystyssä kotimatkan. Puitten lehtiä emme ehtineet haravoida pihastamme laisinkaan ja viimeiset puusta pudonneet omenat jäi lumen alle. Myös teak-puutarhakalusteet on edelleen kuistillamme ulkona. Itse asiassa löytyyköhän Suomesta montaakaan perhettä, kenellä kaikki olisi asianmukaisesti reilassa ennen lumen tuloa. Jos esimerkillisiä talouksia löytyy, minulle voi ilmoittautua.



Talventuloon ennätimme varautua mm kiirehtimällä uuden pihavarastomme valmistumista. Saimme sinne pika pikaa asennetuksi hyllytkin. Nyt lumen tullessa ei vain ehditty siirtää tavaroita sinne sisälle. Vain vajaa viikko sitten saimme kasatuksi ja kuivatuksi autotallissa muovisen uima-altaamme. Se kun on aika hankala koottava, kun altaan ympärysmitta on 4.5 metriä. Lisäksi ehdimme jo vaihdattaa toiseen autoomme talvirenkaat. Nytkään en ehdi vielä raivata pihaa, kun ykkössijalla on sisätilojen siivous sunnuntaiksi.

Eilen oli Juhon synttärit 14 ! aamulla pojalle laulettiin. Herätessään Juho sai lahjaksi vohveliraudan, millä paistaa 2 vohvelia samalla kertaa. Juho sai myös lämpövuorilliset armykuvioiset talvikengät. Aamulla 4.11 Lasse ei ollut kotona, vaan yötä Sampalla Tiinan luona.



Itse jymy yllätys oli Juholle kun mummi ja Timo tulivat iltapäivällä. Heiltä Juho sai lahjaksi uuden keybordin, mistä poika oli silminnähden huippu onnellinen. Juho on bändissään kosketinsoittaja. Eilen illalla tutut vieraamme saunoivat ja tietty



paistettiin vohveleita uudella raudalla heille tarjottavaksi. Muut vieraat tuleekin sitten sunnuntaina kylään. Huomenna illalla 6.11 on Jukan jokavuotinen RockOn konsertti Kruunuhaassa Studio Krunikassa. Sinne menen minäkin Tiinan ja Annen kanssa illaksi. On muuten nenäpäivä huomenna !

3 kommenttia:

  1. Paljon onnea 14 vuotiaalle.
    Upeat lahjat.
    Tuo kaksipaikkainen vohvelirauta onkin hyva.Nopeuttaa vohvelinpaistamista.
    Ei tarvitse asua Suomessa,kun talvi yllattaa.Kun taas tuo eka kunnon myrsky saapui,niin tulipa minulle vauhtia heitella kaapista kesavaatteita ulos ja talvivaatteita sisalle.
    Taalla (kuten kylla tiedatkin),niin ensin talvi tulee ja menee.Tanaankin oli paivalla lamminta +25,joten ei joka paiva viela talvikamppeita tarvitse.Mutta hellevaatteet jo joutivat sailöön.

    VastaaPoista
  2. Olet sinä kyllä rento perheenemäntä! Melkein pitää kadehtia elämänasennettasi.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kommenteistanne. Poikia pitää kasvattaa niin, että he kokevat arvostusta. Oli ihana seurata kun kolme miestä paistoi
    vohveleita. Juholle jäi varmaan käsitys, että se on miesten työtä. Kuvien perusteella Antalyassa olikin kunnon myrsky, millaista en itse olekkaan vielä nähnyt. Stinalle- naiset piiskaavat itseään aivan liikaa. Kerron vähän itsestäni- 30 vuoden työuran jälkeen sain potkut työpaikastani, kun en oppinut uusia töitä. Olin innokas työntekijä (eläkeratkaisija lakiosastolla)ja valmis menemään töihin vaikka ilmaiseksi. Nyt olen ollut sairaslomalla kohta 2v bipodiagnoosilla. Bipojen sanotaan olevan seksuaalisesti huikentelevaisia, mitä minä en ainakaan ole. Muuten kyllä oireet sopii minuun. Maniaa on ollut se kun ostelen noita asuntoja. Nyt mies on huomannut, että tekemisiäni pitäisi rajoittaa. t Annu

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,