lauantai 14. marraskuuta 2009

Ikeassa ostoksilla, synttärit ja kalustamista

Viikko sitten Juhon synttäreille piti saada siivotuksi kaikki huoneet tip top kuntoon. Siivoamiseni ei sujunut ihan kuten piti kaikilta osin ajan puutteen vuoksi. Eteisen tuulikaappi on romua täynnä edelleen, kuten omakin huoneeni. Romukasojen hävittämisen ongelma on siinä, ettei ylimääräiset tavarat mahdu kaappeihimme. Pitäisi ensin kasojen purkamisen sijasta tehdä tilaa kaappeihin heittämällä sieltä pois turhat vaatteet ym rojut, mille ei enää ole käyttöä.


Synttärisankari Juho nenäpäivän jälkeisenä lauantaina, istuu makkarissa. Makuuhuoneemme on iso n 25m2. Huone on Jukan entinen toimisto, mistä on ulko-ovi autokatokseen. Huone voisi toimia vaikka itsenäisenä yksiönä, kun siellä on oma vessa ja putkivaraukset keittiöllekin. Makuuhuoneena tila on rauhaton, kun poikien kaverit tramppaa meille sisälle sen läpi, kuten muutkin vieraat. Kaikkeen outoon tottuu, ja arvaan, ettei moni emäntä vastaavaa läpikulkua sulattaisi. (Talomme pääsisäänkäynti, tuulikaappi on romuvarastona edelleen).



Sain kuitenkin siivotuksi huoneet, missä vieraitten kanssa seurustellaan. Huomenna sunnuntaina 15.11 tulee lisää sukulaisia kylään. Meidän poikien syntymäpäivillä on eroa vain 3 viikkoa, joten pojille pidetään yhteisiä synttäreitä.

Juholle merkittävin lahja oli huoneen uudelleen sisustaminen, jotta keyboard-soittimet mahtuisi sinne. Kuluneella viikolla kävin kahtena eri päivänä Ikeassa huonekaluostoksilla. Juhon huoneeseen ostin 3 laatikostoa, hyllyn, kirjoituspöydän, 4lamppua. Entiset kalusteet oli puunvärisiä, ja nyt uudet on kaikki valkoista melamiinia, joten ne kaikki sopivat yhteen. Rahaa kalusteisiin kului n 500 euroa.


Juhon synttärikakku. On muuten helppo tehdä; osta valmis kakkupohja, 3 purkkia Piltti-hedelmäsoseita (mielestäni hillo on liian makeaa) 2 banaania. Kostuta kakkukerrokset mehulla tms, väliin sosetta, banaaniviipaleet ja kermavaahtoa, millä kakku myös päällystetään. Sivuille olen ripotellut Corn Flakes muroja, kun mantelilastuja ei ollut.


Juhlapäivä oli myös Isänpäivä. Jukka valmisti vieraille ison nakkikeiton.

Ikea on myymälä, mistä löytää pieneen tilaan asianmukaisia kalusteita, pienellä hinnalla. Kuluneella viikolla sitten kasasin itse kaikki kalusteet kasaan. Siihen kuluikin kolme iltaa, ja käteni on kipeät ruuvien vääntämisestä. Jukka on työssään ja harrastuksissaan niin kiireinen, että tapani mukaan teen kotona nämäkin työt, olenhan kotona päivät 24 tuntia käytettävissä. Yleensä on myös niin, että mitä omapäisesti keksinkin, hoidan homman itse loppuunkin.


Olkkari on siisti, mitä nyt keskellä lattiaa kokoan Juholle noita Ikean valkoisia lipastoja.

Juhon huoneen kalustaminen oli minulta eräänlainen heräteostos; vein maanantaina Lassen Espooseen kouluun klo 10 ja tiesin, että joudun hakemaan hänet sieltä poiskin iltapäivällä. Ratkaisin asian kuluttamalla aikaani 4 tuntia Ikeassa, joka on aivan lähellä koulua. Ikeasta on kiva myös ostaa tuotteita, kun liikkeellä on tavanomasta pitempi palautusaika, taitaa olla peräti 90 päivää, eli 3 kuukautta. Jos joku kaluste ei kävisi, saisin rahan takaisin ilman turhia selityksiä. Kun saan Juhon huoneen kalustettua valmiiksi, laitan huoneesta pari kuvaa blogiini.


Keittiössä on vielä tämä romukasa. Työpöydällä takana on mielenkiintoinen yksityiskohta sisustuksessa; radio- mikro kompinaatio, mikä on tyylillä sijoitettu osittain ikkunan eteen.

1 kommentti:

  1. Onpa muuttunut sitten viime kotikuvista.Olet ollut kovasti ahkerana.
    Teilla on kaunis koti.Paljon valkoista,mika tekee rauhallisen tunnelman.
    Nuo valot ovat aivan ihanat.
    Juohon huone on varamasti tosi viihtyisa.
    sinulla ON sisustussilmaa.
    ONNEA pojille.
    Nam,miten herkullisen naköinen kakku.
    Hyvaa sunnuntain jatkoa sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,