torstai 21. tammikuuta 2010

Lievästi ylipainoinen


Alkuasetelmissa

Painoindeksin perusteella olen lievästi ylipainoinen. Totuus on kuitenkin sitä, miltä näytän, eli kehossani on aivan liikaa rasvaaa joka puolella. Lihavuushaitan olen huomannut siitä, ettei entiset vaatteeni mahdu päälle. Ne vaatteet, mitkä vielä mahtuvat ovat ikävän kireitä. Olen päässyt repsahtamaan tähän kuntoon, koska en ole jaksanut välittää kunnostani tai ulkomuodostanikaan. Kyse on masennuksesta, jolloin unohtaa itsensä ja hyvinvointinsa. Masentuneena en ole jaksanut välittää muista vaikeista asioista, kuten painonhallinnasta. Vaassakaan en ole käynyt 2 vuoteen, kun olen pelännyt painoani. Blogeissa olen muutamalle itseni painoiselle kertonut tavoitteestani laihtua, ja toivon voivani seurata heitä painoni alentamisessa. Ainakin monia hyviä vinkkejä olen löytänyt. Ruokaohjeista on pulaa, mutta yritän aktiivisesti seurata, mitä muut laihduttajat kokkaavat. Kaupasta aion ostaa kiloittain mandariinejä ja omenoita. Ruoka-annokseni pyrin puolittamaan pienemmiksi, mitä normaalisti. Olen vähän huonosti valmistautunut diettiini, enkä aikonut aloittaa vielä vuoden vaiheessa. Aloitan kuitenkin, koska muista laihtujista saan tähän vuodenaikaan kannustetta ja esimerkkiä.



Tavoitteeni ilmaisen näinkin: aion totuttautua terveellisempiin ruokailutottumuksiin ja säännölliseen liikuntaan. Eli laihtumiseni pitäisi olla vain toivottu seuraus terveellisemmästä ruokavaliosta. Nälissäni en aio olla ja siitä saa pitää huolen näkkileipä ja kunnon annokset vihannespitoisia keittoja. Laitan sitten tänne blogiini ohjeista keitoista, mitä kokkailen.

Tulen mieluusti kurkkimaan muitten laihduttajien blogeihin, josko heiltä löytyisi vähäkalorisia ruokaohjeita. Sain joululahjaksi 10 kerran uinti+kuntosaliliput Siuntion kylpylään. Ensi viikolla aloitan siellä käynnit. En ole koskaan treenannut kuntosalilla, joten se hieman jännittää.

5 kommenttia:

  1. Heips!
    Ei itselläni omaa koiraa ole - kaverin koira sattui olemaan miulla hoidossa jokusen aikaa! :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Minulla sama ongelma..pitäis nyt vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa noudattaa vähärasvaisempaa sekä kasvis/hedelmävoittoista ruokavaliota, sen vielä pystyn tekemäänkin , MUTTA se karkin, pullan yms makean syönti, miten sen saa itsestään pois :ooo

    VastaaPoista
  3. Miekin olen ihan hitusen ylipainoinen ja kovasti aloin nyt taas keventämään kesää varten!miun ongelma on suklaa!!siispä totaalikieltäytyminen nyt sille ja suuhun pitää laittaa kokoajan jotain niin syönpä pähkinöitä silloin tällöin niissä on sitä hyvää rasvaa eikä niitä tarvitse paljoa päivässä syödä mutta aina kun tuntuu että suuhun täytyy jotain tunkea pääruokien ja välipalan lisäksi:)
    Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  4. Iida: harmi kun jäit ilman lenkkikaveria. Minusta ihanaa olisi, jos voisi ulkoilla karvaisten kavereitten kanssa, jotka suorastaan vetää ulos. Omaa koiraa en voi hankkia, kun poikamme on niille allergisia.

    Marizu: Ole huoleti, ett näytä Turkin kuvissasi yhtään lihavalta. Toisaalta itse tuntee nahoissaan, jos kiloja on muutama liikaa.

    Tarjuska: Sinäpä se, lahduttajan pitää opetella hyväksi kokiksi, jotta mauttomista ruoista saa hyvän makuisia. Jospa osaisikin
    itse tehdä jotain niin hyvää, että karkit unohtuisi.

    VastaaPoista
  5. Mina olen jo aikaa sitten alkanut kayttamaan ruokalautasena kakkulautasta,joka on pieni kooltaan.Siihen laittaa aina sopivan annoksen ruokaa.Ja lisaa ei saa ottaa.Nain syötavan ruoan kerta-annos pienenee.Keiton laitan pienehköön jalkiruokakuppiin,ja se riittaa leipapalan kanssa hyvin.
    Pullat ja makea ovat olleet minunkin kompastuskiveni. Nykyaan ei kotoa paljoa makeita löydy.
    Tsemppia laihduttamiseen sinulle.Ota rauhallisesti pitkalla tahtaimella,niin onnistuu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,