maanantai 22. maaliskuuta 2010

Vastaukset odottaa kysymyksiä


Aina vaan esillä on Lumiukot,joiden tekoon materiaalia riittääkin tänä talvena. Tällä kertaa saa esiintyä Lumiakka.

Onko itselläsi koskaan ajatusta tai tilannetta, missä haluaisit epätoivoisesti, että sinulta kysyttäisiin jotain ? Klassinen esimerkki on kaino tyttöystävä, joka odottaa kosintaa. Neidolla on olemassa vastaus jo ennen esitettyä kysymystä. Minulla on monenestikin ollut sellainen tärinä, että haluaisin vimmatusti vastata moniinkin kysymyksiin. Epäjohdonmukaisuutta on ollut vain siinä, ettei kukaan kysy minulta asioista, mihin minulla olisi vastauksetkin valmiina. Ylipäätään todella harvon kukaan kysyy minulta mitään ! Jos joku jotain kysyykin, on kysymykset aivan vääriä, eli sellaisia mihin saan aprikoida vastauksia päänsärkyyn tai migreeniin saakka. Loppujen lopuksi saan vaivoin ähkäistyksi jotain epämääräistä minulle täysin ydentekeviin uteluihin.

Todella ammattimaisista kyselijöistä on puutetta. Nimittäin minulla on valmiina 1001 järkevää vastausta, mitä olisin valmis vastaamaan salamannopeasti, yllättävissäkin tilanteissa. Myöskään haastattelijan ulkomuodolla tai sosiaalisella statuksella ei olisi mitään merkitystä ! Pääasia olisi, että voisin tuntea itseni huipputärkeäksi, kun minulta kysyttäisiin kohteliaasti kysymyksiä, joihin vain minä olisin osaava ja kelvollinen vastaamaan.

Totta, kyllä jokin raja sentään täytyisi tiedustelijalla olla, ainakin ikäraja. En välittäisi vastailla alle 5 -vuotiaan loputtomiin kysymyksiin, kuten - mistä muoviankat syntyvät ? miksi ne ei huku ? miksi eno pissaa seisaaltaan ?

En myöskään haluaisi vastailla seuraaviin idioottimaisiin kysymyksiin, kuten - koska olet pessyt viimeksi hiuksesi ? tai oletko harkinnut tekohampaitten teettämistä ? Arvelen, ettei muutkaan ole kiinnostuneet tämäntasoisista alentavista kysymyksistä, mitkä paljastaa kyselijän täydeksi moukaksi.

Sen sijaan herkullisia kysymyksiä olisivat sellaiset, joihin vain minä itse neroudessani kykenisin vastaamaan. Ei olisi väliä vaikka kyselyt olisi hieman yksinkertaisiakin, kuten tiedämme vastaaviksi filmitähdille, poliitikoille ja muille julkkiksille esitetyt kyselyt kuten - onko julkisuuskuvasi vaurioitunut viimeaikaisten tapahtumien johdosta ? onko teidät tahallisesti syrjäytetty vaativasta virastanne ? haluatteko matkustaa ensimmäisessä luokassa ? Pelkät tämäntapaiset kysymykset jo asettaisivat vaatimattoman kotirouvan marmorijalustalle.
Erityisesti minua jäi harmittamaan Siuntion Rock ja Blues On konsertti, missä olisin auliisti antanut lehtimiehille haastatteluja, miten orientoitunut olinkaan juhliin. Harmikseni kukaan ei kysellyt viihtymisestäni juhlissa yhtään mitään ! Vastauksia minulla olisi ollut paljonkin ja selityksiä ......

En ole pitänyt liiemmin perinteisitä kysymys - vastaus kavericallupeista. Yhden sellaisen löysin, mihin ehdottomasti haluan vastata. Laitan kyselyt teille muillekin kiinnostuneille tulemaan seuraavassa postauksessani.

1 kommentti:

  1. Mina olen kanssa "vastaajatyyppi",ja tarvittaessa myös kysymysten esittajatyyppia.
    Kysymyksia odotellen ihanaa sunnuntaita,ystavain.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,