sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Pukeutumisen koodi blues keikalle

Sailorsin konsertin jälkeen minua jäi mietityttämään kysymys, mikä liittyi bändin BigBlues S:n esiintyjien pukeutumiseen. Bules on rento musiikin laji, lähellä countymusiiikkia, keskilännestä ja tietty peri Amerikkalaisena musiikkina se edustaa slungia lehmipoikakulttuuria, kuten countrykin. Kuten countryyn, myös bluesiin


Suosikkini bluesartisti Erja Lyytinen -

liittyy pukeutumisen filosofiaa. Keskeinen kysymys, mitä vaatetusta suositeltaneen ammattimailelle blues artistille keikalle, riittääkkö pelkkä;

a, kauhtunut T-paita
b, ruudullinen paitapusero henkseleineen
c, Stetson -cowboy hattu
d, oikeat cowboy henkiset ja kärkiset bootsit
e, ruoska (lehmien ajoon)
f, timotei huuleen
g, nahkashortsit Tirolilaiseen tyyliin
h, vanhat farkut

Mitään rivitanssia ei olla blueskeikalla esittämässä, joten kaikkien mieliksi, jokainen bändin jäsenistä saakoon pukeitua mieleisekseen Amerikan cuyksi tai babyksi. Suosiolla unohdettakoon Tirolilais-look. Ruutupaita, henkelit ja hattu muistuttaa meitä Amisheista, joten jääköön sekin tyyli omille käyttäjilleen.



Näin karsimalla vaihtoehdot vähenee, miten pukeutua blues keikalle. Koska lavalla kuuminta ja hikisintä on rumpujen takana, riittäisi rumpalille pukukoodiksi - timoitei huuleen ja shortsit jalkaan. Jäljelle jääviä asusteita olisi coutrylook henkiset saappaat ja hatut, unohtamatta kuitenkaan farmarihousuja jalkaan. Nekin saisivat olla rennonti repaleista kuosia. Halpoja farkkuja saisi sopivasti täydentää huippukalliit bootsit. Bootseissa kärki ylöspäin saataisiin artisteihin myös sopivasti painovoiman kera rentoa keinuntaa esityksen ajaksi. Ruoskaa tarvittaisiin vain pukuhuoneen puolella ja harjoituksissa, koska se ahdistaisi turhaan yleisöä.

2 kommenttia:

  1. Blues on minulle vieraampi musiikinlaji, countrysta pidän, onhan se lähinnä kansanmusiikkia.

    Varmaan se rekvisiitta on tärkeää esiintyjille ja tietysti myös yleisölle.

    Jos rumpali esiintyisi vain "timotei huulessa" ja bootsit jalassa, herättäisi se yleisössä riemua. Luin ensin näin kirjoittamasi tekstin, ja ihmettelin ;))

    Hyvää kesän jatkoa sinulle Annu tv Aili-mummo

    VastaaPoista
  2. Minua on naurattanut tämä blues bändin pukeutuminen, kun mieheni ei suostu ostamaan itselleen cowboy hattua, eikä saappaita, mitkä muilla bändin jäsenillä on varusteinaan. Tässä mielessä hän ei sulaudu joukkoon. Toisaalta hän uskaltaa olla oma itsensä, ja vain hyvä esitys merkitsee. Tämä on IBM:n työntekijöiden harrastelia bändi, minkä keikoilla olemme usein mukana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,