maanantai 23. toukokuuta 2011

Jess .. mopokortti vihdoin saatu !

Nyt vihdoin viimein mopo-kortti on ansaittu vastaamalla liikennekysymyksiin oikein. Sinnikkäästi olemme viimeiset viikot hankkineet mopokorttia 15v pojalleni Juholle. Kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei ole ollut. Laki mopokortista muuttuu 1.6.2011 lukien, jolloin käytännön ajo-opettelu autokoulussa tulee pakolliseksi korttia



varten. Nyt vielä toukokuun ajan on voinut saada kortin pelkästään suorittamalla A-katsastusasemilla liikesääntöjä koskevan teoriakoneen. Kokeeseen ja liikennesääntöihin on voinut perehtyä netissä, tietyillä sivustoilla. Oppimiaan sääntöjä on sitten voinut tenttiä ko katsastuskonttorilla Lohjalla. Yhden tenttimiskerran hinta on ollut 25 euroa, millä voisi selvitä kokeesta aika edullisestikin.
Nyt tällä kertaa isä Jukka oli poikansa mukana Lohjalla. Ja Juho osoitti, että osaa Suomen liikennesäännöt riittävän hyvin ansaitakseen korttinsa.
Isänsä oli päässyt lasioven takaa seuraamaan, millaisia liikennekysymyksiä kokeessa oli. Esim liikenteestä oli risteyskuva, missä kysyttiin tarvitseeko mopoilijan pysähtyä ? Ikävästi valokuvassa oli poliisiauto hämäävästi pysähtyneenä tien laitaan. Normaali järjellä kuka tahansa pysähtyisi; nähtyään hämminkiä ja poliisiauton. Onneksi Juho selvisi tentistä.

Onkohan liikennesääntöjen omaksumisen perinnöllistä ? itsekin olen säännöistä monesti eri mieltä, mitä lainlaatijat ovat päättäneet. Juho on äitinsä poika, sen osoitti Juhon selviäminen liikenteen pulmallisista tilanteista.

2 kommenttia:

  1. Onnea vaan Juholle sekä Juhon vanhemmille<3

    VastaaPoista
  2. Paljon Onnea Juholle mopokortista.
    Toivotaan,etta ne liikennesaannöt ovat siella paassa nyt,kun niita joutui moneen kertaan tankkaamaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,