keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Haapsalussa tulvaa ja kotona korjattavaa

Laitan kirjoitukseeni kuvat Saunjan rantaniittyjen tulvista, mitä pitkästä aikaa saimme ihmetellä. Kun Virossakin on ollut runsaasti sateita ja tuulta, on rannikolla merivesi noussut paikoin yli äyräittensä. Ja kuvassa mökkitiemme uhkaa jäädä tulvaveden alle. Naapurikin näyttää asuvan saaressa, mitä ei kesällä uskoisi todeksi. Onneksi meidän talolla ei ole mitään hätää, kun se on rakennettu soraharjanteelle, korkeammalle vesirajasta.
Virossa Saunjan mökkimme sijaitsee kaisikoitten keskellä muinaisessa saaressa, josta mantereelle johtaa kapea kannas. Saartamme ympäröi vihreät rantaniityt, eikä enää meri, kuten oli muinoin. Toki Saunjan lahdelle pääsemme uimaan, mutta mökiltämme on rannalle matkaa n 200m. Saarella kasvaa valtavia puita ja keskellä on vanhaa peltoa. Peltoa reunustaa kehässä ikiaikainen kivimuuri, mistä osa kuuluu meidänkin tilaan. Tilamme nimi on Pöllu, mikä tarkoittaa peltoa. Yksin keskellä peltoa, nököttää keltainen pieni suvilamme, jonka itse rakennutimme vuosina 2004 ja 2005.
Suvilamme näyttää surulliselta nyt talvella yksin, kun ketään ei siellä käy. Kun tulemme lomalle Viroon ja Haapsaluun, oleskelemme kerrostaloasunnossamme 10 km päässä Haapsalussa, missä on lämmintä ja mukavaa, etenkin talvella.


Onnistuin näpsäämään itsestäni hyvän kuvan.Lähetän kuvan serkulleni Gran Canarialle, niin näkevät mitä räntää täällä sataa.

Viikko sitten perjantaina palasimme Jukka ja minä Haapsalusta takaisin kotiin Suomeen. Lähtömme päivänä perjentaina Haapsalun asunnolla sattui eteisen sähkötaulussa pieni tulipalo, ja asunnon sähköt meni poikki. Vika saattoi johtua ylikuormituksesta, kun käytössä oli astianpesukone. Talonmies Vallo lupasi hoitaa sähkömiehen paikalle korjaamaan vauriot. Nyt ei vielä tiedetä, kuinka pian korjaus saadaan tehtyä.
Vaikka sähköt olikin poissa käytöstä, asunnossa oli ok lämmintä (keskuslämmitys). Kun sähköt ei toimi niin valot, TV, jääpaappi, hella ja lämmin vesi ovat poissa käytöstä. Näin ollen asunnolla olisi ollut tylsää ja pimeää. Siksi päätimme lähteä kotiin heti samana päivänä ja onneksi saimme Siljan laivaliputkin vaihdetuiksi perjantaiksi. Liput olivat Tallinkin "ilmaislippuja" jotka oltiin saatu mummolta ja vaarilta. Ilmaisista henkilölipuista huolimatta auton edes-takaisin matka maksoi 98 euroa.

Me oltiin Jukan kanssa kahdestaan Haapsalussa kerrostaloasunnossamme lomalla 3.-6.1.2012. Juho oli mumminsa luona Helsingissä viikon ja Lasse kotona yksin Siuntiossa. Lasse& kaverit oli täällä järjestäneet bileet ! Kotona riitti ihmeteltävää - mm kuusi ja vesi oli kaatunut parketille. Serkkupojan Jannen auto oli liukunut ojaan (kunnantalon pihassa) kun pojat kävi kaupassa. Autoa oli yritetty nostaa ojasta Renautilla ja rautakettigillä. Mutta kettinki katkesi, eikä poikien auttanut muu kuin soittaa Jannen isä Tomi apuun, Puistolasta saakka. Lasse täytti 18v vuotta marraskuussa, ja tätä se näköjään on aikuiseksi kasvaminen. Pojat olivat saaneet 36 euroa rahaa palautetuista pulloista ja tölkeistä, mitä oli tullut nautituksi viikon aikana. Voi vain kuvitella miten Jukka oli vihainen, kun ensin yhdessä asunnossa Haapsalussa syttyi tulipalo ! ja sitten kun tultiin kotiin, oli täälläkin korjattavaa poikien jäljiltä. Myös Juholla oli kysyttävää; kuka olikaan nukkunut hänen sängyssään ? Yllättäen Facebookissa eräs paikallinen tyttö tunnusti - hän se oli ollut. Nähtävästi vieras olikin vähemmän ikävä, koska Juho ei enempää tyttöä tenttaillut. Muut Juhon kaverit olivat suorastaan kateellisia tilanteesta.

Nyt rauhallisten arkipäivien koittaessa on isännän kiukun aiheet osin unohtuneet, mutta kodissa korjattavaa on edelleen listalla, kuten olohuoneen pariovien korjaus ja liimaus.

1 kommentti:

  1. Sellaista se nuoriso on.;)

    Onneksi ei sattunut mitään vakavampaa!<3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,