torstai 13. toukokuuta 2010

Helluntai ja pientä puuhaa pihassa

Kun on oma piha, on sen eteen keväisin tehtävä työtä, jotta siellä viihtyisi ulkona kesällä. Sitten voisi nauttia rauhasta ja lyhyen kesän lämmöstä. Meillä tärkeää on virittää uima-allas paikoilleen toukokuun loppuun mennessä. Homma kuuluu yleensä minulle. Vanha aurinkovarjo oli haalistunut pilalle, ja sen tilalle viritimme kesä-katoksen. Emme kuitenkaan raaskineet ostaa uutta tukevaa katosta, minkä hinnat pyörii 90 €-200 € välillä. Tyydyimme vanhaan Virossa pidettyyn "hyttystelttaan" jonka ankkuroimme kiinni talon kuistiin. Loppukesästä voi käydän niin, että teltta on Virossa mukanamme, ja joudumme joka tapauksessa ostamaan uuden katoksen sen tilalle. Toivon mukaan silloin olisivat uudet katokset jo alennusmyynnissä, esim Jysk:issä. Paljon on ollut puuhaa pihassa ..pientä ja suurta. Päivällä nyt Helluntaina oli 21 C lämmintä. Päälläni oli shortsit ja T-paita ! Tässä kuvia tekemisistäni.



Kesä-katos viritettynä, 2 tunnin työ


Toppaukset haettu varastosta ja pyyhitty pöytä ja tuolit - keinun rungon maalasin valkoiseksi, jälleen kerran



Puhdistettu kädet tärpätillä maalista ja juotu 2 lasia viiniä jääpalojen kera.



Hieman tuiskeessa kävin tikapuitten kanssa laittamassa linnuille siemeniä lisää.



Raivasin maasta ylös pystyyn kuolleen marjapensaan. Jäljellä on vain pieni kuoppa, mikä pitäisi tasoittaa.


Kauhtuneen muoviruukun maalasin valkoiseksi, jätin kokhokuviota näkyviin vanhaa väriä, ja vuo,la .. ruukku näyttää antiikkselta. Vieressä on siuhkulähde, mihin pitäis hakea lisää isoja kiviä ympärille.



Juho petsasi ruskeaksi varaston oven. Koska vanerissa, mistä ovi on tehty, oli maalipilkkuja, täytynee ovi maalata oikealla maalilla vielä uusiksi.



Iso saviruukku hajosi syksyllä kolmeen osaan. Sain kontakti-liimalla liimattua ruurun kasaan. Muovikukat piti ruukun paikoillaan.

2 kommenttia:

  1. Ja kesän voi aloitta hyvillä mielin :))

    Oikein hyvää tulevaa kesää sinulle Annu tv. Aili-mummo

    VastaaPoista
  2. Mukavilta kuulostaa kevatpuuhasi.Omakotitalossa riittaa aina tekemista ja kunnostamista.
    Tuo katos on tosi kivan naköinen.Ja tosiaan helppo sitten siirtaa muualle,jos on tarvis.
    ihania kevatpuuhia sinulle,ystavani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,