torstai 23. helmikuuta 2012

Helmikuussa uusi presidentti ja pikku prinsessa

Nyt sitten 23.2.2012 torstaina on oikea pikkuprinsessa syntynyt naapuriin Ruotsiin. Pidän kovasti Victoriasta, koska julkkiksista ihmisenä hän täyttää paikkansa hyvin, ja työskentelee esikuvana kansalleen. Victorian kehonkieli kertoo, että hän kunnioittaa ihmisiä, joita hän tapaa edustustyössään. Niin tavallista Victorialle oli löytää aviomies kuntosalilta arjen kumppanikseen. Ja nyt niin tavallista on

tulla äidiksi, vaikka hän kruununperillinen onkin. Takana ovat perheen skandaalit, millaisia vastoinkäymisiä on saatu kokea. Victoria kuten Danielkin joutuu kantamaan vastuun, mitä kuninkaallisista ajatellaan. Sellainen on aika raskasta, kun on oltava kaikessa vahva. Nyt kerrankin saatuaan lapsen, Victoria saa luvan olla pelkästään äiti pienelle tyttärelleen.
Oli kuin ennalta harkittua lähteä synnyttämään lapsi yöllä, kun reportterit Ruotsissa nukkuivat. Myös meille, Jukalle ja minulle on Karoliininen sairaala tullut tutuksi eräältä talviloman Tukholman reissulta, kun Jukka joutui sairaalaan tarkkailuun heikotuksen vuoksi. Nyt kotona nukuin viime yön hyvin, aina kello 4 saakka. Sen jälkeen en saanutkaan enää nukutuksi. Kun ensimmäisistä uutisista sain kuulla Karoliinisen sairaalan tapahtumista, saatoin vain ihmetellä kuinka itsekin olin hereillä samaan aikaan, mitä lapsi syntyi. Tästä pikku prinsessan syntymästä alkaa uusi aikakausi, mitä uutta elämää saamme seurata hamaan vanhuuteen saakka. Samalla myös meillä Suomessa alkaa uusi presidentti Niinistön aikakausi 1.3.2012 lukien. Tämä ajankohta on helppo muistaa, koska marraskuussa poikamme Lassekin tuli täysi-ikäiseksi. Tällaisia kiinnekohtia muistaa hyvin ja on perspektiivi, mistä laskea aikaa eteenpäin.
Yöllä ja tänään päivälläkin tärisi jytinästä koko talomme, kun 0-asteessa katolta putosivat mahtavat lumikasat alas. Näin ei itse tarvinnut pudotella lumia katolta, mikä oli hyvä asia. Tänään kotona hiihtolomalla Jukan sairasloma jatkuu. Lasse on ollut yön poissa juhlimassa ja vielä nyt illallakin jossain Inkoossa ystäviensä luona. Juho on kotona, ja itse olen tehnyt valmiiksi ison kaalilaatikon, minkä otamme mukaan, kun perjantaiksi menemme Puistolaan kylään vanhempieni luo.

1 kommentti:

  1. Näistä iloisista perheuutisista ilostuu ruotsalaisten lisäksi myös muiden Pohjoismaiden asukkaat, ja toivottavat pikkuprinsessalle paljon onnea ja menestystä sekä pitkää ikää.<3

    Oikein hyvää loppuviikkoa, Annu.<3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,