tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kevättä rinnassa

Kevät tekee taasen tuloaan, joskin vaikeaa on uskoa talven väistymiseen, kun lunta on vielä ylen paljon. On ihanaa seurata, miten auringonvalon määrä lisääntyy viikko viikolta. Talomme yksi räystäs tippuu kirjaimellisesti, kun lumien painon johdosta sadevesikouru repsottaa kantimistaan. Vaikuttaa utopistiselta, minne runsaat


Hih, löysin netistä talven luontokuvan, missä peurat vaeltaa niityllä

lumikasat katoaa huhtikuun aikana ? Joskus on ollut niin, että 24.4 ja vappuna on pihastamme leikattu nurmikko. Koska nyt pihamaa paljastuu, vai saadaanko pihaan märkä suo pitkäksikin aikaa ?. Onneksi aurinko lämmittää ja ojat vie vedet mukanaan. Ilmatieteen laitos varoitti aikaisemmin tällä viikolla, että kevään uv-säteilyarvot ovat koko Suomessa poikkeuksellisen voimakkaita.

Rehvakkaasti eilen maanantaina, Juho (15v) lähti mustat aurikolasit päässään ensimmäiseen työpaikkaansa. Nyt sekin tähtihetki on koettu todeksi, vaikkei 8 lk:n työharjoittelusta saakkaan vielä palkkaa. Juho pääsi apuohjaaksi iltapäiväkerhoon, missä eka- ja tokaluokkalaiset viettää iltapäivät koulunsa jälkeen. Mitähän pienet pojat pitävät 15 vuotiaasta, onko Juho heille esikuva vaiko miehenalku, jota härnäävät mielin määrin ?

Viikko sitten, heti huhtikuun alusta Lasse (17v) aloitti TET-työharjoittelun Fujitsulla. Hän tekee työtä mm asentaen uusia ohjelmia tietokoneisiin, jotka on menossa yritysasiakkaille.

Tauno vaari täytti 80-vuotta torstaina 31.3 ja synttäreitä juhlittiin lauantaina Dylan ravintolassa brunssipöydän äärellä. Ravintolassa oli liikaa hälinää meidän 10 hengen juhlaporukalle. Mietimme toisen ravintolan kohteeksi kun menemme joskus taas yhdessä ulos syömään. Itselläni on kotona hiljaista, aamulla pitkään nukkummista, tylsää ja pieniä kotiaskareita. Odotan, että lumet sulaa ja pääsisin tekemään pitkiä kävelylenkkejä luontoon ja metsiin.
Viikko sitten Anne V oli kaatunut mennessään avantouinnille. Käsi murtui ranteesta ja edessä on pitkä sairasloma. Minulla on onneksi tiedossa mukavaa tekemistä kesäksi: sain järjestettyä itselleni kaverin, kenen kanssa pääsemme lähtemään lomalle Turkkiin kesäkuussa.

2 kommenttia:

  1. Huomaa sen Annu, että rakastat Turkkia;)

    Hyvää kevättä sinulle, t. Aili-mummo<3

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Turkkiin.Vahinko,etta lomailupaikkasi on siella niin kaukana meista.Olisi mukavaa kahvitella ja jutella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi,